Een veelgehoorde misvatting is het verhaal dat je om succes te hebben als voetballer naar een grote vereniging in Boxtel moet gaan. De feiten zijn anders. Op dit moment zijn een aantal spelers die bij LSV als pupil begonnen zijn, actief bij grote profclubs in Nederland.

Frank van der Struijk is vanaf LSV naar Willem II gegaan en vervolgens naar Vitesse en nu weer bij Willem II.

Sander Heesakkers heeft inmiddels een profcontract bij PSV getekend en speelt als 18 jarige al regelmatig bij de beloften.

Armando Obispo is vanaf LSV uit eindelijk bij PSV terecht gekomen en speelt nu al in het Nederlands elftal onder de 15!

Ties Konings is vanaf LSV naar de Jeugdopleiding van PSV speelde voor Jong PSV, FC Eindhoven en Helmonds Sport

Marcel Fisher kwam ook uit in het betaalde voetbal.

Het spelen bij een kleinere vereniging heeft zo zijn voordelen. Je krijgt  er veel persoonlijke aandacht en val je ook eerder op als je talent hebt. Tevens streven we ernaar, om een nauw contact met de ouders te realiseren. Naar meningen van zowel de spelers als de ouders, wordt altijd serieus geluisterd. Er is een uitgebreide jeugdcommissie, met zowel leden van LSV, als van De Bocht ’80. Deze mensen zijn door iedereen benaderbaar.

Ook meiden kunnen voetballen

LSV en de Bocht’80 hebben wat betreft de jeugdafdelingen een samenwerkingsverband gesloten onder de naam LBC. Hierin voetballen o.a. twee meidenteams: één in de C-klasse en een team in de B-junioren.
Beide teams zijn afgelopen jaren regelmatig kampioen geworden en hebben de Brabantse districtsbeker gewonnen.  Ook van deze teams zijn er meisjes hogerop gegaan en hopen ooit het dames profvoetbal te halen.
LSV heeft ook nog steeds een Dames 1 team. Dit jaar gaat het uitkomen in de 7×7 competitie. Het is natuurlijk de bedoeling, dat er straks zoveel mogelijk meisjes uit de jeugdteams, in het eerste terecht komen.

Samenwerking met de Bocht’80 toegelicht

In het verleden bleek LSV soms net te klein als er jeugdteams gevormd werden. Jongens en meisjes moesten tegen veel, oudere kinderen of juist in een veel jongere klasse voetballen. Ook De Bocht’80 kende dit probleem. Sinds drie jaar hebben de clubs de handen ineengeslagen en kunnen wij een veel beter aanbod aan teams bieden. Hierdoor is er ook  direct een veel grotere groep trainers en leiders ontstaan, die uw kinderen intensief begeleiden.

Kortom, uw zoon of dochter is in goede handen bij LSV (of voor wat de jeugd betreft, LBC).

De combi van gezelligheid en signaleren en ontwikkelen van talent, is toch wel de belangrijkste insteek van de LBC jeugdafdeling.

Uw kind mag altijd een paar keer meetrainen, om wat sfeer te proeven.