Soms als ik heel veel tijd over heb, snuffel ik nog wel eens in de doos met oude (internet) bestanden van LSV.
Al vaker heb ik er aan zitten denken om ‘interessante’, ‘wetenswaardige’ of gewoon ‘leuke’ items hier nog een keer te publiceren.
Vandaag aflevering 1:

Vandaag kwam ik in mijn archief een oude uitgave van het legendarische clubblad de LSV-er tegen
Uit deze uitgave van jaargang 10 / November 2002, wil ik jullie onderstaand artikel niet onthouden.
Veel leesplezier.

Jan Nijssen

LSV INSIDE
LSV3

 

Op verzoek van “Driekske” heeft ondergetekende geprobeerd om het derde elftal wat meer te profileren.
Waarvan acte.

Allereerst de nestor in ons elftal Tinus de Groot.
Tinus is de langst bij L.S.V. actief spelende senior. Vanuit de voorhoede teruggezakt naar de rechtsbackplaats van waaruit hij nog dikwijls ver(r)assend de achterlijn haalt.
Op dit moment herstelt Tinus van een knieblessure.

Als tweede, onmogelijk apart te vermelden, de “Pijnenburg”- twin. Hebben gezamenlijk al vele trainers bij L.S.V. tot wanhoop gedreven door hun vrijwel identieke uiterlijk. Zijn het nooit eens op het veld, wat nogal eens aanleiding geeft tot discussies onder de wedstrijd.
Zijn beiden zeer snel, wie de snelste is weten we niet.
Onder trainer Ad v.d. Loo zijn ooit stopwatch metingen verricht. De resultaten zijn altijd geheim gebleven.
Komen uit een zeer sterke generatie jeugd van L.S.V.

Op vier speelt bij L.S.V. – 3 de langste man in het team.
Is door de lucht nauwelijks te kloppen, staat derhalve altijd in het centrum van de verdediging. Had misschien meer uit zijn loopbaan kunnen halen maar heeft gekozen voor gezelligheid in combinatie met prestatie. Werner is een sociaal actief type, heeft nogal eens discussie met arbitrage en tegenstanders.

Laatste man en aanvoerder Peter van Grinsven is al vele jaren actief in de verdediging. Kan zeer goed mauwen (coachen??).
Heeft dikwijls last van “opstootjes” welke hij meestal zelf veroorzaakt. Technisch goed onderlegt, fluwelen linkervoet.

Sinds dit jaar actief bij het derde Christ van de Kerkhof.
Razendsnelle kleine spierbundel welke zo ingepast kan worden bij de D pupillen. Mag gezien zijn leeftijd hier echter niet meer meedoen. Heeft een vlammend schot in de benen. Is nog zoekende naar zijn plaats binnen het elftal(zijn nadeel, hij kan overal spelen).
Fameus om zijn uitspraak Kkkkk……janus.

Al jarenlang de vaste linksback is John Verhagen.
Volslanke rechtspoot op links. Heeft dit jaar zelfs al weten te scoren wat het niveau van de voorhoede weergeeft.
Is goed in de afbraak, heeft meer moeite met de opbouw,
gezien zijn beroep is dit niet logisch.

Teruggekomen op zijn besluit om te stoppen en dus dit jaar weer terug op het middenveld Louis Kurstjens.
Was voorheen een loopwonder, nadat er wat eigeel in de machine is gekomen moet dit jaar nog blijken of dit nog van toepassing is. Heeft derhalve dit seizoen nog weinig gespeeld. Komt ook uit de gevierde jeugdlichting van L.S.V.

Op het middenveld verder A3 van de Struijk. Is een zeer blessure gevoelige speler. Heeft vorig jaar zelfs met het haren kammen een slepende blessure opgelopen.
Ook het warmlopen is bij hem een riskante onderneming.
Echter fit heeft hij grote waarde voor het team, heeft een grote actieradius en kan fors uithalen. Komt uit het Struijk – nest wat al een enorm aantal waardevolle spelers voor L.S.V. heeft voortgebracht.

Echte tijger op het middenveld is sinds jaar en dag Theo Spikmans. Soms een beetje flauw in de duels en niet altijd op zeker koppend heeft deze speler in zijn jonge jaren het toch tot het Brabants elftal weten te schoppen.
Theo bestrijkt altijd de hele linkerkant en kan onverwacht een doelpunt produceren.

Links voorin aangekomen vinden we de benjamin van het elftal.
Berry Versteijnen speelt nu al enkele jaren bij de krasse knarren. Heeft onnavolgbare acties ook voor zijn medespelers. Moet moeilijke ballen krijgen waaruit hij dan ook regelmatig weet te scoren. Indien hij te lang kan nadenken gaat het fout, hij raakt dan verstrikt in zijn eigen actie.

Aan de andere kant aan de zijlijn staat Brandje. Is een ontdekking van Wim Scheutjens. Nadat deze hem alcoholvrij had gemaakt lang een vaste waarde geweest van L.S.V. 1.
Begint de laatste jaren een beetje hoekig te worden.
Wordt graag kort gedekt door de tegenstander van waaruit hij dan lekker kan wegdraaien.
Is de doelpuntenmachine van het elftal. Kan ook goed een glaasje bier drinken (is niet de enige) na de wedstrijd.

In de spits staat de grijze eminentie. Peter de Jong weet regelmatig koppend te scoren. Is enkele jaren “vreemd” geweest bij Boxtel. Daarna weer terug op L.S.V. – nest.
Blinkt niet uit in loopvermogen. Laatste tijd regelmatig last van onduidelijk “hoofdpijn” waardoor zijn koppend vermogen in gevaar komt.

Als laatste ondergetekende, de keeper. Na al op alle plaatsen gespeeld te hebben is door het elftal bepaald dat dit de plek is waar men het minste last van Frans heeft.
Is er mede oorzaak van dat het derde elftal regelmatig korfbal uitslagen heeft. Ik vermoed zelf dat personen uit het elftal regelmatig groene zeep aan de handschoenen van de doelman smeren. Is organisatorisch en verbaal sterk, keeptechnisch wat minder.

Frans den Ouden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *