In de tweede aflevering van ‘Uit de oude doos’, wedstrijdverslagen uit maart 1999 die het toenmalige 1e toen speelde in de 5e klasse E.
Helaas heb ik de eindstand uit dat seizoen (nog) niet terug kunnen vinden , maar het zat het vaandelteam duidelijk niet mee in die periode.

Jan Nijssen

Wedstrijdverslagen LSV 1 maart 1999

Verslag LSV-RKKSV 3 – 2. (7-3-1999)

Reeds in de 2e minuut opent LSV de score, doordat Mark vd Struyk in het midden ruimte creëert kan Christ vd Kerkhof van links opkomen en scoren, een mooie goal. Vijf minuten later was het LSV keeper Alexander Pimenta die er zorgt dat LSV de voorsprong behoud. In de 9e minuut een uitstekend geplaatste kopbal van Mark vd Struijk op Christ vd Kerkhof, het schot treft helaas geen doel. Na een dik kwartier spelen komt RKKSV gevaarlijk voor de goal van LSV, het schot gaat voor langs. In de 35e minuut een vrije trap voor RKKSV, maar Alex Pimenta zit er goed bij en houd zijn doel schoon. Net voor de rust mag LSV een vrije trap nemen vanaf 18 meter, de keeper van RKKSV zit er tot drie maal toe goed bij, LSV kan niet scoren.
Ook na de rust is LSV de sterkere ploeg, net als in de eerste helft heeft de ploeg uit Lennisheuvel het meeste balbezit, ze zijn feller en zij willen duidelijk de drie punten binnen halen. In de 7e minuut is het Christ vd Kerkhof die een vrije trap op het hoofd van Mark vd Struyk neerlegt, deze verzuimd niet en kopt verdiend de 2-0 binnen. In de 14e minuut een misverstand tussen de rechtsback en de keeper, Manfred v Erp profiteert hiervan en scoort 2-1. LSV laat het hoofd echter niet hangen en gaan gewoon door met het voetbal, een gevaarlijk schot in de 17e minuut van Christ vd Kerkhof gaat net over. Een counter van LSV in de 27e minuut wordt goed onderschept door de doelman van RKKSV. De ploeg uit de Kruisstraat komt niet aan aanvallen toe, op het middenveld van LSV wordt hard gewerkt en in de verdediging voeren alle jongens hun taken uitstekend uit. Na dik een half uur speeltijd in de tweede helft trekt LSV de wedstrijd volledig naar zich toe. Het is wederom het duo Christ vd Kerkhof en Mark vd Struyk die voor in spijkers met koppen slaan, via een counter komt de bal bij vd Kerkhof deze plaats de bal op maat en Mark vd Struijk kopt uitstekend in. In blessure tijd kan RKKSV nog iets terug doen, via een kopbal na een vrije trap scoort Paul Schimmel 3-2.

Verslag OSC ’45 – L.S.V. 2 – 1. (14-3-1999)

Een onverdiende overwinning voor OSC’45, die d.m.v. 2 penalty’s de drie punten binnen kon slepen. De eerste helft had OSC’45 het betere van het spel, met heel veel kansen die niet werden afgemaakt. LSV had de thuisploeg in de tweede helft in de zak, maar behalve een benutte strafschop zat het de ploeg uit Lennisheuvel niet mee. Een gelijkspel tegen de koploper in de 5e klasse E was zeker verdiend geweest.
In de 7e minuut van de eerste helft is het LSV keeper Alexander Pimenta die LSV behoedt voor een achterstand. Ook 5 minuten later is het Pimenta die redding brengt. In de 19e minuut wordt de buitenspelsituatie opgeheven door een LSV verdediger die blijft hangen, drie aanvallers van OSC’45 komen vrij voor doel, maar tot scoren kan de ploeg uit Den Bosch niet komen. Na bijna een half uur spelen springt de bal ongelukkiger wijs tegen de hand van een LSV verdediger, de scheidsrechter kent een strafschop toe aan de thuisploeg, Gerard Keurentjes benut dit buitenkansje.
De eerste doelkans in de tweede helft was voor LSV, een goed schot van Frank Schellekens ging net langs het OSC’45 doel. Na een half uur spelen is er wat duw en trek werk door beide partijen in de zestien van LSV, wederom wijst de scheidsrechter naar de penalty stip. Gerard Keurentjes scoort de 2-0. Vijf minuten later komt de spits van OSC’45 in een 1 tegen 1 duel tekort, keeper Pimenta laat zich niet verschalken en redt op sublieme wijze. Enkele minuten later wordt een vrij trap voor LSV net voor langs geschoten door Christ vd Kerkhof. In de 37e minuut van de tweede helft wordt Frank Schellekens in de zestien van OSC’45 gevloerd. De scheidsrechter wijst voor de derde maal in deze wedstrijd naar de penalty stip. Aanvoerder Thomassen verzuimt niet en schiet de 1-2 binnen. LSV wordt levensgevaarlijk voor het doel van OSC’45, een schot van vd Kerkhof belandt op het dak van het OSC’45 doel. In de 43e minuut kan aanvoerder Gerard Keurentjes van OSC ’45 vertrekken na 2 maal geel gezien te hebben. In de 45e minuut wordt een schot van Boy Obispo op de doellijn weggewerkt. Het mocht niet meer baten, een dik verdiend gelijk spel zat er niet meer in.
Met 9 gele kaarten drukte de scheidsrechter een te duidelijke stempel op deze wedstrijd.

Verslag L.S.V. – T.G.G. 0 – 5 (21-3-1999)

Verdiende overwinning voor TGG. LSV was deze week de zwakkere ploeg, de grote van de uitslag is wel vertekend t.o.v. het spelbeeld. Reeds in de 13e minuut opent TGG de score door een verdedigingsfout aan de rechterkant, Hennie v Ooyen scoort de 1-0.1 Minuut later schiet TGG net naast via een LSV verdediger. Na een kwartier spelen een puike redding van LSV doelman Pimenta na een hard schot in de zestien van LSV. Bij de corner zitten zowel keeper Pimenta als laatste man Boy Obispo er goed bij. In de 22e minuut een goede opening van Christ vd Kerkhof die de bal in de zestien legt. De TGG defensie ruimt echter goed op. In de 28e minuut een duidelijk buitenspel, maar zowel de grens- als de scheidsrechter laten doorgaan en John Merks schiet moeiteloos in, 0-2. De ruststand wordt in de 36e minuut bepaald door Patrick v Deursen via een afstandschot in de verre hoek, 0-3. Vijf minuten voor tijd heeft Joris vd Struyk een mooie pas in huis op Twan Thomassen, deze passt de bal op Frank Schellekens maar de bal komt niet goed aan. In de blessure tijd hebben zowel TGG als LSV een mooie kans om te scoren maar beide ploegen verzuimen.
In de 9e minuut van de tweede helft heeft TGG een zeer gevaarlijke actie in huis, maar weer is het Alexander Pimenta die tot twee maal toe prima redt. In de 25e minuut is het weer de doelman van LSV die een treffer van TGG in de weg staat. Na een half uur in de tweede helft is het Hennie v Ooyen die vrij door het midden voor de LSV doelman kan komen, hij scoort 0-4. In de 41e minuut is het John Merks die 0-5 scoort, een goal die naar buitenspel riekt maar de scheidsrechter keurt de goal goed.

Een teleurstelling voor de team en begeleiding van LSV, die meer verwacht hadden na de wedstrijd van afgelopen week tegen OSC’45. A.s. zondag wacht de derby tegen Essche Boys, die vandaag net naast de eerste periodetitel grepen door een gelijkspel tegen Maliskamp (2-2).Wanneer de LSV-ers net zo gemotiveerd zijn als in de wedstrijd tegen OSC’45 zijn zij zeker niet kansloos.

Verslag LSV-Essche Boys 0 – 4. (28-3-1999)

 

Een ouderwetse streekderby met veel sportieve strijd. Essche Boys trok fysiek aan het langste eind en drukte dit ook uit in een geflatteerde uitslag van 0-4. In de 1e minuut zorgde een combinatie tussen Mo BizBiz en Johan Kivits voor gevaar in de zestien van Esch, Kivits schiet net over. Vijf minuten later is het de ploeg uit Esch die de score opent, vanaf de achterlijn wordt de bal goed voorgetrokken en Willem Roovers tikt de bal simpel in.
Een vrije trap van LSV via Joris vd Struyk zeilt net over. Een counter van Essche Boys in de 12e minuut resulteert is een schot in het zijnet. In de 17e minuut neemt Mark vd Struyk een gevaarlijke corner, de voorhoede van LSV zit er goed bij maar het schot mist kracht. In de 21e minuut is het LSV keeper Alexander Pimenta die een goede actie in huis heeft en LSV behoedt voor een grotere achterstand. Na dik een half uur spelen een goede opening via Gerben Timmers en Arjan Bol, de bal is net iets te hard voor Mo BizBiz. 1 Minuut later is het weer LSV die een diepe pass in huis heeft voor Mark vd Struyk, deze krijgt de bal niet onder controle zodat de gelijkmaker uitblijft. Een terugspeelbal op keeper Pimenta wordt slecht verwerkt zodat een aanvaller van Esch de bal in de voeten krijgt, deze verzuimt echter om de grote scoringskans te benutten, Pimenta keert het schot prima. In blessuretijd krijgt LSV een uitgelezen kans om op 1-1 te komen voor de rust, een prima corner van vd Struyk wordt door zowel Thomassen als BizBiz aangeraakt maar deze spelers krijgen de bal niet in het doel. Reeds in de derde minuut is het Mark vd Struyk die de gelijkmaker op zijn slof heeft, hij verzuimt om dit buitenkansje te benutten. In de 12e minuut wordt een uitval van Esch gekeerd door de keeper van LSV, een minuut later is het wel raak, Mark v Kasteren stond 3 meter buitenspel maar de scheidsrechter laat doorspelen, v Kasteren scoort 0-2. De nekslag voor LSV dat de laatste 20 minuten van de eerste helft beheerste maar dit in de tweede helft niet door kon zetten. In de 16e minuut scoort Michel vd Zanden 0-3 en in blessure tijd is het William vBeek die de einduitslag van 0-4 op het scorebord laat zetten. Alexander Pimenta voorkomt een grotere nederlaag door prima keeperswerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *