Sterksel 1 – LSV 1: 3-0. (18 september; 14.30 uur)

Na de wat ongelukkige en ook wel onnodige verliespartij, vorige week tegen Dees, wilde LSV vandaag graag een puntje mee terug nemen uit Sterksel.

Dat dat zeker niet zou gaan meevallen, was redelijk voorspelbaar. Sterksel heeft de eerste 2 wedstrijden zeer overtuigend gewonnen en heeft met een vracht aan nieuwe spelers, met ervaring in 1e en 2e klasse, ongetwijfeld één van de betere ploegen in deze poule en azen op promotie. De bal ging dan ook zeer overtuigend en in een hoog tempo door de ploeg en voordat LSV ook maar heeft kunnen denken aan het opzetten van een aanval, staat het al 2-0 achter, binnen  6 minuten.
Een ongelofelijk mooie afstandsknal, van zeker 20 meter, verdween keihard onderkant lat in het doel en een kopbal uit een corner, waarbij er van LSV kant zeer matig gedekt en ingegrepen werd, zorgden ervoor, dat LSV alle hoop op een puntje, direct in het koelvak kon deponeren.

Je zag wat mensen denken, “oh jee, als dit maar weer geen deceptie gaat worden” !!
Maar zoals als eerder beschreven, bestaat het LSV dat na een tegenslag de kopjes laat hangen en zich gewillig naar de slachtbanken van VION laat leiden, niet meer.
De schouders gingen er onder en de duels werden zeer scherp aangegaan. Van de wat lankmoedig fluitende scheidsrechter mocht er veel en dat hoef je LSV geen 2x te zeggen.
Ondanks dat Sterksel een absoluut surplus had aan techniek, werden er toch weinig echte kansen uitgespeeld.
Veel moest er komen van afstandsschoten, die meestal te hoog waren en als ze al tussen de palen kwamen, werden ze door de wederom uitblinkende keeper Maykel van Kasteren met overtuiging onschadelijk gemaakt.
Bij rust stond het nog steeds 2-0 en dat gaf goed aan, dat LSV zich na de zeer zwakke start, goed aan het herstellen was.
Met na rust de grieperige Job Kruijssen binnen de lijnen, kreeg LSV nog meer vat op Sterksel.
Die bleven zeker de bovenliggende partij, maar LSV kon er toch wat vaker uitkomen en kreeg zowaar wat kleine kansjes via Rowi vd Besselaar , Jorn Penninx en de voor LSV debuterende Tommy Weber.
Helaas gooide een wel heel erg makkelijk gegeven penalty roet in het eten. 3-0.
Met de invalbeurten van Stefan Bijnen en Lars Kruijssen hoopte trainer Kirk Koningstein en zijn assistent Frank vd Besselaar op nog wat meer aanvalsdrift van LSV. En ondanks een paar strakke trappen van Stefan op zijn voorhoedespelers en een geblokt schot van hem zelf , kon LSV aanvallend geen potten breken.

Geen scherven dus in het doelgebied van Sterksel, maar zeker ook niet in de kleedkamer van LSV.
Het herstel en de wederom getoonde veerkracht van onze mannen, zijn zeker punten om op verder te borduren.

Volgende week misschien “Weelde tegen Waalre” thuis om 14.30 uur.