Talent-, jeugdspeler- en topscoorder van seizoen 2013-2014

Op vrijdag 30 mei was het weer zover; de seizoen afsluiting voor de jeugd. Zoals ieder jaar, was er ook dit keer weer heel hard gewerkt om er een onvergetelijke dag van te maken.
De organisatie was dit jaar in handen van de Bocht ’80. Aangezien onze jeugd samen speelt met die van de Bocht ’80, onder de noemer LBC, worden niet alleen de wedstrijden en trainingen netjes verdeeld over de 2 clubs, maar ook de activiteiten.

Dit jaar was het dus in Oirschot. Wel zo handig, want de Bocht’80 stond de hele week al in het teken van de festiviteiten. Op woensdagavond waren er weer de jaarlijkse ouder-kind wedstrijden. Veel pappa’s en een enkele mamma, met rooie hoofden op het veld, hijgend en puffend, maar toch wel meestal als winnaars eindigend. Helaas was dit een regenachtige avond, waarbij toch nog heel even het zonnetje doorbrak , toen scheidend jeugdtrainer Geert Schellekens, met een bosje bloemen, door het LSV bestuur in het zonnetje werd gezet. Geert stopt na 3 jaar met het geven van trainingen aan de E- en F-jeugd. Ook assistent-trainer Andre van der Zalm werd bedankt voor zijn diensten, namens de spelers en hun ouders.

Om af te koelen kon er na het ouder-kind toernooi buik geschoven of gebuikschuifd of buikgeschuifd (???) worden, over een baan met groene zeep. Hoogtepunt van de avond was de prijs die de D1 kreeg. Na een moeizaam seizoen met slechts twee overwinningen werd de spelers en speelsters van de D1 door De Bocht´80 voorzitter Edwin Baeten beloond met een prachtige medaille als aanmoedigingsprijs.

Op donderdag was er het familie-toernooi wat de Bocht´80 jaarlijks organiseert, ook hier waren veel LSV gezichten, zowel op het veld, als ’s avonds bij de BBQ en aan de bar.
De vrijdag was één groot hoogtepunt; prachtig weer, een springkussen en een geweldig georganiseerde penaltytoernooi.
Met op de ochtend zelf nog de laatste inschrijvingen, werd er in leeftijdscategorieën op 3 doelen penalty’s geschoten. De allerkleinsten met plastic ballen vanaf 7 meter en de allergrootsten met volle kracht op de keepers van LBC en van de Bocht’80.

Vooral aan het einde van de dag, steeg de spanning naar het kookpunt. Allereerst werd onze LBC jeugdcoördinator Norbert Fonken in het zonnetje gezet door Ad van Kimmenade van de NKS die Norbert benoemde tot jeugdleider van het jaar. Gefeliciteerd Norbert!
Daarna werden er allerlei prijzen uitgereikt, waarbij een mooie mix van LSV en Bocht jeugd een ingelijst LBC shirt en oorkonde konden komen ophalen, bij de ere-sponsor van de Bocht Henk den Ouden.

In de categorie “topscoorder” won Coen Erven (Bocht).
Talent van het jaar” werd Olivier van Oosterhout (LSV).
En tot “jeugdspeler van het jaar” werd gekozen Nick van der Heijden (LSV).
De succesvolle LBC meiden werden ook niet vergeten, met Lieke Baeten (Bocht) als “Jeugdspeelster van het jaar” en Marit Fonken (Bocht) als “beste keepster”. Proficiat alle 5 !!

Ondertussen zijn de indelingen voor de jeugdteams voor volgend seizoen gemaakt, je kunt ze vinden op de sites van beide verenigingen, en moet het een mooie uitdaging zijn voor alle jeugdleden, om te proberen, dat er volgend jaar, 5 andere spelers met zo’n fantastisch ingelijst shirt naar huis kunnen.

Fijne vakantie en tot volgend seizoen,
namens het LBC jeugdbestuur,

Stef Streur