Omdat het een doordeweekse inhaal wedstrijd betrof, kon ik eindelijk eens met eigen ogen zien, of er wat te zien was van onze noeste trainingsarbeid van de laatste jaren.
Tegenstander van vanavond was het veel hoger geplaatste team van SBC, uit Son en Breugel.
Grote vereniging, mooi complex, mooie (kunstgras) velden en een heerlijk zonnetje. Koffie vooraf van de supporters.
Er waren nogal wat afmeldingen, waardoor het flink improviseren was. We waren met precies 6 mannen en een dappere meid. Geen wissels dus en dat terwijl de tegenstanders er 3 extra had.
In het begin waren we wat geïmponeerd, door de tegenstander en entourage, maar het duurde al met al toch nog een flinke tijd voordat de eerste er bij ons in lag. Ondanks geweldig verdedigend werk van Kay (met pet tegen de zeer lage zon)en Janno, stond het bij de rust 2-0. Geen schande en niks mis mee. Vooral door fantastisch keeperswerk van Jonas bleef de schade beperkt.
Lieke stond helemaal voor in de spits en wist een paar keer goed te combineren met broer Hein, maar we scoorden niet voor rust. Na rust een wat andere opstelling met Hein voorin en Lieke achterin, werd het ineens een stuk rommeliger.
Middenvelder Joey moest ineens wel hele grote ruimtes belopen en Thijn deed wat hij kon. Hij hielp achterin en was tegelijkertijd onze gevaarlijkste aanvaller. Een echte alleskunner. Ik hoorde van leider Jeroen dat het vanavond niet de eerste keer was, dat de leider van de tegenpartij kwam klagen, dat wij zulke grote B-spelers (??) in het team hadden, wijzend naar Janno en Thijn en dat hij al gewaarschuwd was, dat er regelmatig B-spelers in het veld stonden (??) bij LBC. Hij vond het echt onbegrijpelijk dat wij dat als club toelieten, dat er zulke grote jongens werden opgesteld !? Ik probeerde de goede man nog rustig uit te leggen, dat er bij zo’n klein cluppie als LBC helemaal niets te kiezen viel en dat we wekelijks blij mogen zijn, dat we alle teams kunnen laten spelen. Hier had hij geen begrip voor en over het feit dat we ook nog een F-je in het veld hadden staan, heb ik hem ook niet horen klagen. Praten had niet veel zin. Jonas en Thijn hadden het beste antwoord van de avond.  Van een meter of 15 jaste Thijn de bal in de kruising ! En Jonas was het er ook niet mee eens, hij stopte meer dan de helft van de pingels.
Volgende week thuis tegen dezelfde tegenstander, eens kijken of we nog wat veteranen kunnen opstellen. 🙂

Veteranen waren niet nodig, thuis netjes met 4-1 gewonnen en de E1 is keurig 3e geworden in een zware poule.
Het was een genot om jullie met het leuke trainersteam op woensdagavond, te trainen.