Afgelopen zaterdag bleek dat bij het verzamelen bij het terrein van ‘De bocht’ er 13 personen aanwezig waren voor de uitwedstrijd tegen RKVVO F4….. Echter hierbij waren 6 ouders. Dat er 7 voetballers overbleven, en er dus geen wissels waren was voor deze jonge voetbalhelden geen probleem. De mededeling dat er geen wissels waren werd met zelfs met een klein gejuich begroet.

1e helft
Hoe anders was het beeld na 10 minuten in de 2e helft. Deze 7 jonge voetbalhelden waren helemaal op…..
Nadat ze in de 3e minuut op een 1-0 achterstand waren gekomen gingen ze, gelijk Feyenoord tegen Ajax, de druk op het RKVVO doel flink opvoeren. Tegen deze invasie waren deze velhovense kinderen natuurlijk niet bestand. Een fraaie goal van Sven Warta betekende nog voor de rust de gelijkmaker.

2e helft
In de tweede helft bleef de F1 selectie van LBC deze druk aanhouden wat resulteerde in de 1-2 van Jesse Paijmans. Echter uit één van de spaarzame tegenstootjes kwam toch de zeer onterechte gelijkmaker.
Opnieuw moesten deze 7 voetbalhelden nog meer uit hun – reeds droogstaande- energievoorraad putten. Ook dit offensief resulteerde in enkele goede kansen, maar de uiterst verdiende voorsprong werd niet meer gehaald.

Superheld!
Trainer Michel Broks repte van een “zeer onterecht verlies”en “2 verloren punten”.
Wel waren er, naast het goede spel, nog enkele zeer positieve aanknopingspunten. Rechtsback Kay Smeets toont zich een steeds constantere factor in deze defensie, geleid door Hein Erven. Door al snel allert te reageren op de uitvallen van RKVVO wist hij al snel menige aanval in de kiem te smoren.
Door dit goede optreden mocht hij de dag daarna opdraven als Pupil van de maand bij het eerste elftal.
Naar verluid is het niet gekomen tot een invalbeurt…..

Jeffrey Paijmans