[metaslider id=4229]Op zondag 8 januari was er weer de nieuwjaarsreceptie op LSV.

Voorafgaande aan de receptie was er een vriendschappelijke wedstrijd tussen LSV leden onder elkaar.
Tekenend voor het wij-LSV-gevoel, waren de teams samengesteld uit zowel spelers van het eerste, de overige senioren teams, de dames, de veteranen, bestuursleden  en wat gastspelers.
Op het besneeuwde en gladde veld werd het een onderhoudende pot.
Na de wedstrijd snel naar de warme kantine waar de glühwein en de oliebollen voor iedereen klaarstonden.

Voor de 2e keer op rij, kon je de nieuwjaarsreceptie ook wel de LSV-goed-nieuws-show noemen.
Het moet voor voorzitter Frans van der Struijk bijna een genot zijn om zijn nieuwjaars-speech in elkaar te zetten en voor te mogen dragen.
Nadat vorig seizoen LSV de kantine grondig heeft  verbouwd, is de afgelopen weken de keuken ook helemaal “Smaak-politie-proef” gemaakt. Nieuwe vloer, plafond, tegelwerk, afzuiger, RVS werktafels, spoeltafel met verplichte vetafscheider , nieuwe apparatuur, alles !
Ook is het beheer en de bezetting tegenwoordig goed op orde.
Er wordt daar met plezier gewerkt, door een zeer enthousiast team van vrijwilligers.

Ook kon de voorzitter vast verklappen, dat LSV in vergaande onderhandeling is met de gemeente over het plaatsen van nieuwe lichtmasten.
De huidige installatie voldoet totaal niet meer aan de, door de KNVB gestelde, eisen en is afgekeurd.
LSV heeft een aanvraag ingediend via  de subsidieregeling Energiebesparing en duurzame Energie Sportaccommodaties van het rijk en hoopt uit een gemeentelijk fonds voor duurzame investeringen eenzelfde bedrag aan subsidie bij de gemeente te krijgen. Op deze manier is ook de investering van de dit jaar geplaatste zonnepanelen op de kleedlokalen gefinancierd.
Als alles helemaal volgens plan verloopt, staat er straks op het trainingsveld een lichtinstallatie voorzien van led verlichting die weer helemaal bij de tijd zal zijn.
Naast de fantastische kantine en de prima natuurvelden, weer een volgend pluspunt voor de Lennisheuvelse voetbalclub, die gewoon stug door blijft groeien en na jaren van wind tegen, die wind nu duidelijk in de rug heeft.

Tevens kon Frans de in flinke getalen opgekomen leden, mededelen dat de contractbesprekingen met trainer Kirk Koningstein op een haar na gevild zijn. “Daar komen we verder wel uit” sprak de voorzitter.
Naast de prima accommodatie moet toch vooral continuïteit de grote aantrekkingskracht gaan worden voor spelers die overwegen om een overstap te maken naar LSV, of er aan denken om weer terug te komen.
Met een solide bestuur en een trainer die ook nauw verweven is met de club en niet alleen aan zijn eigen cv en het eerste elftal denkt, maar in alles het welzijn van de hele club in ogenschouw neemt. Tevens hoopt het bestuur dat ook teamleider Frank van de Besselaar bij het eerste betrokken blijft.
“De resultaten van ons eerste elftal zijn nog niet helemaal naar wens” drukte Frans zich voorzichtig uit. Nadat de voorafgaande jaren regelmatig met hogere cijfers werd verloren, is dat dit jaar al een heel stuk verbeterd. Er zitten vaak nipte verlies partijen tussen. “We zijn aan het bouwen en zijn op de goede weg” . Trainer Kirk stak bevestigend zijn duim op.

Van de overige seniorenteams werd natuurlijk het 3e elftal geroemd, dat het vorige seizoen kampioen is geworden.
Ook het 4e elftal van LSV staat momenteel stevig bovenaan, het won tot nu toe al haar 11 wedstrijden en staat in de kwartfinale van de KNVB beker voor de reserve teams.

Tenslotte werden 2 leden benoemd tot Lid van Verdienste:
Ad Spikmans kreeg een oorkonde en een mooie kei overhandigd, omdat hij “Kei veel” voor LSV heeft gedaan.
Hij is o.a. 28 jaar bestuurslid geweest , wedstrijdsecretaris en leider van diverse teams, waaronder het eerste.
Als 2e lid van Verdienste werd Frans Schoenmakers in het zonnetje gezet.
Hij is dit jaar ook nog 25 jaar lid van LSV en kreeg daarom van de voorzitter een mooie attentie.
Frans heeft zich jarenlang ingezet voor vooral de jeugd. Zowel als jeugdleider en grote organisator van de befaamde LSV jeugdkampen.  Onder luid applaus kreeg ook Frans zijn steen en oorkonde uitgereikt  en wel door oud voorzitster Jeanne Pennings, die speciaal voor deze gelegenheid naar de LSV kantine was getogen en daar een prachtige speech voor Frans opdroeg.
Kippenvel en brokken in de keel !
Het jaar 2017 is begonnen !! It giet oan !!