Aflopen vrijdag is Jan van den Heuvel, na een lange maar ongelijke strijd, overleden in zijn woonplaats Liempde. Jan heeft helaas maar 68 jaar mogen worden.

Jan was vanaf de oprichting op 13 maart 1970 een zeer actief lid van voetbalvereniging LSV in zijn Lennisheuvel. Zijn carrière bij LSV begon, zoals dat eigenlijk gewoon is bij een nieuwe vereniging, als speler. Vele jaren heeft hij als robuuste verdediger in het 1e elftal van LSV, menig tegenspeler aan banden gelegd en zoals hij zelf altijd zei “uit de wedstrijd geluld”. Ook was hij trots op het feit dat hij gedurende zijn actieve voetbaljaren, in tegenstelling tot zijn jongere broertje, nooit met rood van het veld werd gestuurd.
Nog tijdens zijn actieve carrière werd hij trainer en  leider van de eerste lichting Lennisheuvelse jeugd, waarmee hij, zeker voor een jonge vereniging, bijzonder succesvol was. Menig door Jan opgeleide speler was later succesvol in de selectie of werd zelfs door andere verenigingen ‘weggekocht’.
Toen de vereniging groeide en er ook zoveel jeugdleden bijkwamen, vond het toenmalige hoofdbestuur, dat het tijd werd voor een eigen jeugdbestuur, waarvan Jan de eerste voorzitter werd.
Na zijn periode als speler in het eerste elftal, heeft Jan nog vele jaren op een lager niveau met erg veel plezier in een vriendenteam met oud eerste elftal spelers gebald. Helaas kwam hieraan in 1994 een abrupt einde na een ongeval, dat hij ternauwernood overleefde. Maar dankzij de hem kenmerkende vechtlust en doorzettingsvermogen, kon hij na een lange revalidatieperiode, weer aan het werk, zowel als machinist op de graafmachine bij van Lee B.V. uit Veghel, als bij zijn clubje LSV.
In die periode was hij ook lid van het hoofdbestuur en zeer actief als coördinator technische zaken voor de senioren.
Tijdens de voorbereidingen van de viering van het 25 jarig jubileum, in 1995, had Jan als taak om zoveel mogelijk oud leden van LSV op te sporen en deze te proberen te bewegen om nog eenmaal de kicksen van stal te halen, om tijdens de feestweek een wedstrijdje te spelen. Gelet op het aantal wedstrijden die destijds daadwerkelijk werd gespeeld en de grote opkomst bij de afsluitende reünie, kunnen we stellen dat zijn missie uiterst succesvol is geweest.
Na het jubileum is Jan nog jarenlang coördinator TC gebleven. Ook heeft hij een paar jaar als vrijwilliger op dinsdagavond de kantine gerund. Dit vond hij altijd zeer leuk om te doen, vooral ook om de waardering die hij hiervoor kreeg van de spelers van de selectie en de gesprekken die hij af en toe opving.
Toen hij hiermee is gestopt werd hij lid van het onderhoudsteam dat elke maandag en vrijdag de accommodatie weer tiptop in orde maakt. Dit heeft hij, ondanks dat zijn ziekte hem lichamelijk langzaam sloopte, nog tot zo’n maand geleden volgehouden. Hij was trouw elke maandag en vrijdag aanwezig.

LSV zal zijn inzet en humor helaas voor altijd missen.

Jan namens alle leden en oud leden van LSV ontzettend bedankt dat je er was en moge je rusten in vrede.