LSV wist vandaag drie punten uit het vuur te slepen in de thuiswedstrijd tegen Casteren.

In de eerste helft had LSV de wedstrijd volledig onder controle en wist dat door een vroeg doelpunt van Richard van Mourik ook in de stand uit te drukken. De ploeg van trainer Jan van der Sanden had het zichzelf gemakkelijk kunnen maken door de een paar van de vele kansen die ze kregen te benutten, maar jammer genoeg werden deze allemaal gemist, mede door prima keeperwerk van de doelman van de bezoekers.

In de tweede helft was het spelbeeld iets meer gelijk opgaand en door een paar prima reddingen van doelman Stefan van Bijnen bleef de 1- 0 stand lang op het scorebord staan.
Rond de 75e minuut bewees de anders toch goed spelende Gabri Achaw zijn ploeg een slechte dienst, door te blijven mekkeren tegen de scheidsrechter en zodoende tweemaal onnodig een gele kaart en dus rood te incasseren. In de navolgende discussie besloot de scheidsrechter een afkoelperiode van vijf in te gelasten, om beide coaches de gelegenheid te geven hun elftal tot rust te manen.
Helaas lukte dit maar ten dele. In de 80e minuut verdween eerst een speler van de bezoekers met direct rood van het veld en twee minuten later kon ook LSV speler Henri van de Moosdijk met tweemaal geel gaan douchen. Ondanks dit alles werd er ook nog gevoetbald en ook al stond de thuisploeg met een man minder op het veld, waren de beste kansen voor LSV, lees spits Richard van Mourik. Tot tweemaal toe was hij de verdedigers van Casteren te vlug af. De eerste keer omspeelde hij ook de doelman, maar zijn inzet werd met een sliding door een mee terug gelopen verdediger tot corner verwerkt. Even later wist de doelman met het nodige geluk een treffer te voorkomen. Het moet gezegd dat de LSV spits zich op schitterende wijze revancheerde door in de 87e minuut, aan de zijlijn, zijn directe tegenstander met een fraaie beweging het nakijken gaf en vervolgens oog had voor de mee opgekomen Zenga van der Staay, die vervolgens met een fraaie boog de stand naar 2 – 0 wist te tillen. In de resterende 10 minuten drongen de bezoekers nog wel aan, maar wisten geen verandering in de stand te brengen.

Volgende week speelt LSV een wedstrijd in Eindhoven tegen het op de laatste plaats bivakkerende Tivoli. Met eenzelfde inzet moet dat toch perspectief op een overwinning bieden.