REMISE TUSSEN LSV EN DE BOCHT’80

LENNISHEUVEL – De streekderby tussen LSV en De Bocht ’80 is geëindigd in 1-1. Daarmee mocht LSV allerminst ontevreden zijn. De thuisploeg stevende op een regenachtige zondagmiddag af op een nederlaag maar dankzij een scheidsrechterlijke dwaling werd alsnog een onverdiend gelijkspel behaald.

Beide ploegen maakten er aan de Mijlstraat in Lennisheuvel een vermakelijk potje van. Vanuit Lennisheuvels perspectief kon voorgaande opmerking ook figuurlijk worden opgevat, want het spel van LSV was lange tijd niet best. In de beginfase dook de ploeg van coach Jan van de Sande weliswaar enkele malen gevaarlijk op voor het vijandelijke doel, maar het was De Bocht dat na een kwartier spelen de regie over de wedstrijd nam. De technisch superieure bezoekers regen de kansen aaneen en het was aan de uitblinkende LSV-doelman Stefan van Bijnen te danken dat de schade voor rust beperkt bleef tot slechts één tegentreffer, Marcel van de Wouw draaide op sublieme wijze weg van zijn tegenstander en met een bekeken schot zette hij zijn ploeg in de 30e minuut op voorsprong .

Ook na de thee bleef De Bocht de bovenliggende partij. Dit veranderde echter toen LSV halverwege de tweede helft zomaar een strafschop cadeau kreeg. De arbiter constateerde een handsbal maar zag over het hoofd dat deze overtreding door een LSV’er was begaan. Het presentje werd vervolgens koel uitgepakt door de Lennisheuvelse strafschoppennemer Joris van der Struijk: 1-1.

De Bocht leek danig van slag door het incident want ineens kon er geen fatsoenlijke aanval meer geproduceerd worden. Zonder goed te voetballen bleef LSV in het vervolg van de wedstrijd vrij eenvoudig overeind.

In de turbulente slotfase hadden beide ploegen de overwinning nog voor het grijpen. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd werd LSV-spits Michel Jongbloets net buiten het strafschopgebied getorpedeerd door de Oirschotse gelegenheidsgoalie Norbert Fonken , die van geluk mocht spreken dat hem de gele in plaats van de rode kaart werd gepresenteerd. De toegekende vrije trap ging over, waarna De Bocht er op haar beurt er nog een slotoffensiefje uitperste. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor beide ploegen een puntje konden bijschrijven en zich beiden steviger in de middenmoot van de vijfde klasse E nestelden.