C1M kampioen

 

Voetbalvereniging De Bocht ´80 uit Oirschot en LSV uit Lennisheuvel werken nu al voor het derde jaar samen. Uit deze twee verenigingen is de gouden Combinatie Lennisheuvel – De Bocht ´80 – Combinatie (LBC) ontstaan.

 

Inmiddels telt de jeugdafdeling van LBC zo´n 100 jeugdleden en zijn er teams in elke leeftijdscategorie. Ruim 25 van deze jeugdleden zijn meisjes. En niet zomaar meisjes. De afgelopen jaren werden vele prijzen gehaald. In de Oirschotse gemeenschap is dat niet onopgemerkt gebleven. In 2013 werden de B1 meiden uitgeroepen tot sportploeg van het jaar en in 2014 herhaalde de C1 meiden dit huzarenstukje. Al tweemaal in de korte geschiedenis van LBC werd door de meiden (D1 en C1) de KNVB Districtsbeker Zuid 1 binnen gesleept. Een meer dan unieke prestatie. En ´last but not least`, dit seizoen staan de C1 en B1 meiden alweer in de respectievelijk halve en kwartfinale van de KNVB Districtsbeker.

 

Donderdagavond 24 april sleepte de C1 meiden van LBC de derde titel van het seizoen binnen. Na het Najaarskampioenschap, de Sportploeg van het jaar werden de meiden Voorjaarskampioen door de directe concurrent Steensel te verslaan. LBC had aan een gelijkspel genoeg. Het was de vijfde confrontatie tegen Steensel dit seizoen. De eerste vier duels leverde één overwinning op voor Steensel, één voor LBC en 2 gelijke spelen. Een echte kampioenswedstrijd dus! LBC steeg echter in deze wedstrijd boven zichzelf uit en overklaste Steensel met 6-1. Een meer dan terecht kampioenschap.

 

De meiden C1 spelen nog op een half veld 7 tegen 7 en zijn echt toe aan een groot veld om 11 tegen 11 te spelen. Daarvoor is LBC nog op zoek naar enkele speelsters. Wie wil er niet bij deze toppers horen??? Meld je snel aan!!!!!!!!!!